Stok Kartlarında Birim tanımları sınırsız sayıda yapılabilir. Dolayısıyla birden çok birim ile işlem yapılması mümkündür. İlk Tanımlanan birim Stok Takibinin yapılacağı ana birim olacaktır. Örneğin bir ürünümüz hem ADET hem KOLİ hemde PALET bazında satılabilir olsun. Firmanızda eğer ADET bazında takip yapıyorsanız ana birimi ADET olmalıdır. Diğer birimlerde ana birim ile arasında çevrim ilişkisi ile tanımlanır.

 Birimler sekmesinde yer alan Yeni linkine tıkladıktan sonra karşımıza birim ekleme alanı açılır. Kodu Kısmına adlandırmak istediğiniz Birimin Kodunu yazmalısınız. Eğer bu birim Ana birim ise Pay ve Paydası 1 olarak tanımlanır. Bu birime ait bir barkod bilgisi var ise Barkod alanına yazılır. İkinci yada üçüncü bir birim tanımlanıyor ise pay ve payda şu şekilde tanımlanır. Örneğin KOLİ tanımlıyor isek ve Kolinin her birinde 12 ADET ürünümüzden yer alsın. Bu durumda Pay =1 Payda = 12 olarak tanımlanır. Yine KOLİ birimine ait bir Koli Barkodumuz var ise KOLİ birimine ait barkod bu alana yazılmalıdır. Yine PALET tanımızıda yapmak ister isek; 1 Palet de 50 KOLİ den oluşsun. bu durumda Pay=1 Payda = 50×12=600 olarak (Ana Birimden çevrim değeri) hesaplanarak yazılır.

Her birim için Genişlik,Uzunluk,Yükseklik,Ağırlık ve Hacim alanlarını bu birime ait değerlerden girmelisiniz.

Bu alana girilen değerler Araç yükleme Ekranlarında hesaplama için kullanılır. Örneğin 15 Müşterinin Siparişini bir Sevkiyat aracına yükleyeceğimizi varsayalım. Her aracın bir taşıma kapasitesi (Kanunen) bulunur.  (Bu tanımlar Depo tanımlarında anlatılacaktır.) Sipariş toplamlarının bu araç kapasitesini aşıp aşmadığı sistemden uyarı şeklinde verilir. Dolayısıyla buraya girilen değerler sevkiyat için önemlidir.

Stok Kartları tanımlamalarına geri dön.