Stok Kartlarına sınırsız sayıda fiyat tanımlanabilir. Ancak bunlar belirli koşullara bağlıdır. Bir fiyat tanımlanabilmesi için Stok Kartının en az bir adet biriminin olması gereklidir. Stok Kartlarının açılması esnasında siz tanımlamasanız bile sistem sizin için ana birimini otomatik olarak tanımlar. Stok Kartları ile Fiyat arasındaki ilk ilişki Birim ile olan ilişkisidir. Yani bir ürünün tanımlı olan birimlerine fiyat tanımlanabilir. Aşağıda detaylı olarak fiyat tanımlaması anlatılmıştır.

Birim : Fiyat tanımlaması yapılmak istenen birimdir.

Fiyat Listesi Kodu : Müşterilerin belli bir kısmına atadığınız Fiyat Listesi Kodu var ise bu kod ile ilişkili olan kod alanıdır. Bu Fiyat Listesi Kodunu kullanan müşteriler de bu Fiyat geçerli olacaktır.

Fiyat Tipi : Tanımlanan fiyat tipidir. Alış yada Satış olabilir.

Grup Kodu : Müşterilerin belli bir kısmının Grup Kodu var ise bu kod ile ilişkili olan kod alanıdır. Bu Fiyat Listesi Bu Grup Kodunu kullanan müşteriler de bu Fiyat geçerli olacaktır.

Öncelik : Aynı Kriterlere sahip fiyatlarda aralarında öncelik vermek amacı ile kullanılır. Öncelik değeri daha düşük olan fiyat geçerlidir.

Fiyat: Fiyat değeri girilir.

Döviz Tipi : Girilen fiyatın hangi Döviz Tipinden olduğu tanımıdır.

Kdv Dahil mi : Fiyatın Kdv oranının dahil olup olmadığı bilgisidir. Sistem Evrak Tipine göre otomatik olarak kullanacağı değeri otomatik olarak hesaplar.

Başka birimlere çevrilebilir mi: Eğer diğer birimlerinin fiyatlarını ayrı ayrı girmek istemiyorsanız ve fiyat çevrim arasında değişmeyen bir ilişki var ise (1 Adet 1 TL 1 Koli 12 TL ise gibi Koli içinde 12 Adet varsayılmıştır.) bu alan işaretlenir ve sistem otomatik olarak diğer birimlerde fiyat hesaplamasını otomatik olarak yapar.

Müşteri Özel Kodu 1: Fiyatları Müşteri Kartlarında bulununa Özel Kod 1 alanı ile ilişkilendirmek için kullanılır.

Müşteri Özel Kodu 2: Fiyatları Müşteri Kartlarında bulununa Özel Kod 2 alanı ile ilişkilendirmek için kullanılır.

Başlangıç Tarihi : Bir  fiyatın hangi tarihten sonra geçerli olacağıdır. Bu Tarihe gelinmeden fiyat geçerli olmaz.

Bitiş Tarihi : Bir Fiyatın hangi tarihten sonra geçerli olmayacağıdır. Bu Tarihten sonra bu fiyat geçerli olmaz.

Müşteri: Eğer bir müşteri tanımlarsanız sadece o müşteri için geçerli fiyattır.

Depo : Eğer bir depo seçerseniz sadece o depodan yapılan satışlarda geçerli olacaktır. Örneğin Ankara ve İstanbul Mağazamız olsun. Bir ürün Ankara’ da 10 TL olsun İstanbul’da 10,25 TL olmasını istiyor ise bu alanı tanımlayarak yaparız.

Ödeme Tipi : Tanımlanan fiyatın hangi ödeme tipine bağlı olduğudur. Açık Hesap tanımı geçerli olduğunda ödeme tipine bakmaz. Ancak Nakit ve diğer ödeme yöntemlerinde farklı fiyatınız var ise bu alandan yapılan tanım ile fiyat tanımlaması yapılabilir. Örneğin bir ürünü Nakit 10 TL ye ve Kredi Kartı ile ödemede 10,50 TL satmak istersek buradan yapacağımız tanım ile bu işlemi gerçekleştirebiliriz.

İskonto Tanımları : Bu ürüne satır bazında indirim sağlamak isterseniz bu alanlara 6 Adet iskonto tanımlayabilirsiniz. Sistemimizde teorik olarak sınırsız şekilde iskonto uygulanmaktadır. Ancak kullanıcılara yeterli olacağını düşündüğümüzden 6 Adet Satır bazında iskonto ile sınırladık.

Stok Kartları sayfasına geri dön